RWO arrondissement Oudenaarde

Regionaal Welzijnsoverleg arrondissement Oudenaarde

Suggestiebundel lokale mandatarissen

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht heeft de Koning Boudewijnstichting suggesties gebundeld om (toekomstige) lokale mandatarissen te inspireren. De suggesties zijn gebaseerd op de ervaringen van de Stichting met projecten en samenwerkingen met vele partners, op de resultaten van hun studies, de vaststellingen van werkgroepen die het terrein door en door kennen, en de kennis die ze hebben opgebouwd in sommige van de actiedomeinen die werken op lokale kwesties.

Dit synthesedocument doet ook aanbevelingen om solidaire burgerinitiatieven te steunen, om jongeren te helpen hun potentieel te ontwikkelen, om een antwoord te vinden voor vergrijzing en kinderarmoede, om energie- en waterarmoede te bestrijden. Er zijn vier versies van het document: een voor Vlaanderen, een voor Wallonië en een voor Brussel – in het Nederlands en in het Frans. De inhoud van dit laatste verschilt op een aantal punten, omdat het vaak gaat om thema’s waarvoor de bevoegdheden gefederaliseerd zijn.

De suggestiebundel is verstuurd naar burgemeesters, schepenen en raadsleden, en naar kandidaten die voor het eerst naar de gunst van de kiezer dingen. De voorzitters en de studiediensten van de politieke partijen, de leidende ambtenaren van de regionale administraties en de verantwoordelijken van de regioregeringen hebben ook een exemplaar ontvangen.

Bekijk de bundel hier (Vlaamse versie).

Door RWO Oudenaarde op 28/06/2018
Gepost onder Uncategorized